LA HISTÒRIA DEL CLUB

30.09.2021

Tot i la nostra breu i jove història, tenim un munt d'anècdotes i històries a explicar sobre com i quan va néixer el nostre estimat club, qui el va fundar i com ha anat evolucionant fins avui dia!

El Club Bàsquet Sant Gregori, com a tal, es va fundar el 2004 amb Josep Font com a president del club. Aquest, va ser un pas endavant per al bàsquet a Sant Gregori, però és que abans ja havia existit el club però sota altres noms i juntament amb altres entitats.

El 1983 es posa punt final a una iniciativa que havia estat promoguda per Pere Ribas, regidor d'esports de l'Ajuntament de Sant Gregori. Aquesta iniciativa consistia en la creació d'una activitat esportiva extraescolar per als nens i nenes del poble. El responsable d'aquestes activitats va ser Francesc Garcia, altrament conegut com a "Paco", així doncs Paco va ser l'encarregat de posar en marxa l'escola poliesportiva.

A voltants del 1990 a Sant Gregori hi havia una colla de noies que donada la seva edat havien de posar punti final a la seva etapa dins aquesta escola poliesportiva, però aquest grup de noies tenien la inquietud de seguir jugant a bàsquet. Així doncs, s'havia de prendre una decisió important; o bé donar per finalitzada l'etapa de l'escola poliesportiva; o bé buscar entrenadors per dirigir l'equip i formalitzar-lo de manera que poguessin jugar amb llicències federades. Dit i fet, Paco va buscar dos entrenadors per posar al capdavant de l'equip, aquests van ser en Damià Jurado i la Marta Grau, ambdós apassionats del bàsquet en etapes de formació.

Un cop decidida la continuïtat del desig del grup de les noies, s'havia de formalitzar l'equip, el qual es va integra en una nova secció dins de l'Agrupació Esportiva Sant Gregori, sota la presidència de Joan Rodríguez. És en aquest moment que s'inicia una etapa de col·laboració entre dos dels esports amb més rivalitat avui dia, el futbol i el bàsquet. Aquesta col·laboració, però, no només s'acaba aquí, sinó que encara avui dia ambdues entitats col·laboren a la Quina de Nadal del poble.

A partir d'aquesta col·laboració varen succeir dues coses, d'una banda es va fer possible la continuïtat en l'àmbit del bàsquet de la colla de noies, i per l'altra banda va servir d'estímul per a aquells nois i noies que tenien la inquietud de jugar a bàsquet, hi haguessin jugat abans o no. La idea inicial era crear un club on poguessin jugar només els nens i nenes del poble, malgrat que aquesta idea no tancaven les portes als nouvinguts d'altres poblacions.

A mesura que avançaven els anys, aquesta projecció esportiva i social de la secció del bàsquet anava en augment i consolidant-se cada vegada més, creant activitats com les 24 hores de bàsquet el primer cap de setmana de juliol.

Fem un salt fins al 2004, l'any més decisiu del bàsquet a Sant Gregori. És aquí on es posa la llavor inicial del Club Bàsquet Sant Gregori, Josep Font pren la decisió de fer un salt endavant i arran d'aquesta el club veu la llum, i es consolida al poble tal com el coneixem avui en dia.

17 anys de club de poble que ha sabut fer-se del poble i per a la mateixa gent del poble, però que quan ha calgut, també ha sabut acollir els nouvinguts que arribaven.

Presidents, vocals, delegats i delegades de camp, delegats i delegades d'equips, coordinadors i coordinadors, entrenadors i entrenadors, jugadors i jugadores: gràcies a l'esforç, dedicació i hores de tots ells avui dia encara seguim aquí, més forts que mai! La seva imprescindible participació any rere any han fet que el club sigui més gran any rere any. Moltes gràcies a tots!

SOM-HI SANT GREGORI!

#CBSantGregori #bàsquet #somlilainegre